TAEKWONDO KLUB TIGAR Održano klupsko druženje za djecu i roditelje

Taekwondo klub Tigar Zagreb na čelu s glavnim trenerom i predsjednikom Markom Jerenom organizirao je protekle subote, 9. rujna 2023., klupsko druženje za djecu i roditelje s ciljem buđenja i jačanja klupskog duha i zajedništva

Prizor s druženja.

 

Okupilo ih se čak 80-ak, što je velika brojka za tako mladu sportsku zajednicu, osnovanu 11. siječnja 2011. godine.

Djeca i roditelji zajedničkim su snagama pripremili roštilj, zabavili se uz sportski program nogometa, odbojke, badmintona, graničara, vožnje biciklima te na kraju i zapjevali.

Bilo je lijepo i poticajno vidjeti na okupu tako mlade i vesele ljude s jednim zajedničkim ciljem - odvući djeci pažnju od malih ekrana i usmjeriti ih u sportske vode.

- Ponosan sam i radostan kada gledam koliko se veselih i pozitivnih ljudi okupilo. Djeca su sretna jer mogu provesti cijeli dan sa svojim roditeljima, koji budimo iskreni imaju puno obaveza i teško nalaze vremena za ovakve skupove. Baš zbog toga sam sretan jer u klubu imamo veselu i pozitivnu atmosferu te jedinstven motiv da su djeca na prvom mjestu, ispred posla i svih ostalih obaveza - kaže Marko Jeren, predsjednik i glavni trener Taekwondo kluba Tigar Zagreb.

Posao kluba je dovesti dijete na pravi put, usmjeriti ga u one vode daleko od  alkohola, droge, nasilja i ovisnosti. Ujedno, cilj mu je spriječiti nasilje među njihovim vršnjacima, nasilje u obiteljima, maltretiranja slabijih te spriječiti širenje frustracije među djecom i roditeljima.

Jeren je pozvao na uključenje novih članova te pojasnio gdje sve djeluju.

- Iskoristit ću priliku i pozvati sve zainteresirane nove članove da se mogu pridružiti treninzima u naše dvije dvorane u kojima djelujemo. Djelujemo u Osnovnoj školi Jelkovec i Veliko Polje, gdje imamo više grupa s razrađenim programima prilagođenim za svaki uzrast.

Provodimo programe male sportske škole gdje je fokus na razvoj psiho motoričkih posobnosti, taekwondo za početnike školskog i vrtićkog uzrasta, rekreativni taekwondo kao i natjecateljski taekwondo. Sezona natjecanja je već krenula te su ispred nas zanimljivi izazovi.

Više o Taekwondo klubu Tigar Zagreb možete saznati na njihovoj web stranici i Facebook stranici.

 

 

Klaudija Klanjčić