TVORNICA KULTURE Grupa Fit nostalgičarskim koncertom obilježava četiri desetljeća od osnutka

Debitantski su album 'Uz rijeku' objavili 1988. godine, a nakon što je vrpca prvog albuma u jednom sarajevskom studiju zabunom presnimljena, posao producenta preuzeo je Milan Mladenović, veliki uzor bendu

Grupa Fit

 

Nakon što je izdanjem 'The best of, 40 godina' najavila svoj povratak na scenu, legendarna riječka grupa Fit održat će koncert u četvrtak, 2. studenog, u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavila je Tvornica.

Pjevač Davor Lukas, gitarist Zorko Opačić i basist Miro Tešević 1982. godine osnovali su pop-rock grupu Fit. Tada riječki srednjoškolci i prijatelji iz razreda svoju su ljubav prema glazbi pretvorili u vlastiti bend, ne sluteći da će se njihove pjesme u čitavoj regiji pjevati i 40 godina kasnije.

Debitantski su album 'Uz rijeku' objavili 1988. godine, a nakon što je vrpca prvog albuma u jednom sarajevskom studiju zabunom presnimljena, posao producenta preuzeo je Milan Mladenović, veliki uzor bendu. Radiofonični je prvijenac osvojio slušatelje diljem regije, a već 1989. objavljuju svoj drugi studijski album 'Daj mi ruku'.

Nakon nekoliko uspješnica poput pjesama 'Mačka', 'Zaboravit ću sve', 'Rock'n'roll je kriv za sve' i 'Daj mi ruku', grupa Fit nastupala je na pozornicama brojnih klubova i festivala diljem regije.

Kada je počeo rat, članovi su se benda raselili po Europi, a Fit je prestao s djelovanjem sve do povratničkog koncerta u riječkom Pogonu kulture 2009. godine. Dvije godine kasnije objavili su svoj treći album '2011'.

 

In Portal