Vrhunski kuhari s invaliditetom u inkluzivnom restoranu 'Domaće jelo'

U restoranu iz zajednice klupskog tipa, u Čakovcu, osobe s invaliditetom pripremat će zdrave, tradicionalne gotove obroke od lokalno proizvedenih namirnica organskog podrijetla

Iz tvrtke Pipser dobli smo informaciju da je projekat inkluzivnog restorana "Domaće jelo" ušao među četiri najbolja prijavljena na njihov javni poziv, te uskoro možemo očekivati početak njihova rada.

Društveno poduzeće "Domaće jelo" planira krenuti s djelovanjem u svibnju 2014. godine. U restoranu iz zajednice, klupskog tipa, u Čakovcu, osobe s invaliditetom pripremat će zdrave, tradicionalne gotove obroke od lokalno proizvedenih namirnica organskog podrijetla. Obroci će se konzumirati u prostoru restorana ili dostavljati u 100 posto biorazgradivoj ambalaži na području grada Čakovca, a za veće skupine/događaje restoran će vršiti catering uslugu.

U sklopu restorana, ali u fizički odvojenom prostoru, djelovat će trgovina lokalno proizvedenih i ekoproizvoda. Prostor restorana opremljen je i upravljan od strane lokalne zajednice te je otvoren za edukacijske programe zajednice - radionice kuhanja za građane/ke, obrazovne institucije i udruge osoba s invaliditetom (edukacija svakodnevnih vještina); tematske prezentacije i predavanja, te obiljžavanje specifičnih događaja (npr. tradicionalni međimurski doručak). Trenutno je u fazi izrada poslovnog plana (nakon izrađene preliminarne studije izvedivosti i studije izvedivosti), a u veljači će prikupljati dio start-up sredstava putem crowdfunding platforme doniralica.hr Inicijatori pothvata imaju dugogodišnje iskustvo u DP start-up projektima.
Želite li podržati ovaj izvanredan projekat koji će omogućiti zapošljavanje osoba s invaliditetom možete dati svoj glas za do 18. siječnja 2014. na stranici: http://www.pipser.hr/hr/poklon/domacejelo

B. R.