Zabrinjavajući trend: Svjetsko i američko gospodarstvo bilježi porast nezaposlenih osoba s invaliditetom

Podaci o porastu broja nezaposlenih osoba s invaliditetom samo govore da američko i svjetsko gospodarstvo još uvijek nisu u stanju stvoriti toliko novih radnih mjesta koliko ih globalno gospodarstvo može izgubiti

Stopa nezaposlenih Amerikanaca s invaliditetom je s 13.3 posto u siječnju, narasla na 14.3 posto u veljači. Trend porasta broja radnika s invaliditetom koji završavaju na burzama rada problem je i u svjetskim okvirima.

Povećanje stope nezaposlenosti se pojavilo unatoč činjenici da se povećao broj novozaposlenih s invaliditetom, izjavili su u američkom ministarstvu rada.
Ovaj trend reflektira sveukupno stanje na tržištu rada. Iako je američko gospodarstvo u veljači stvorilo novih 175 tisuća radnih mjesta, stopa nezaposlenosti je blago narasla na 6.7 posto.
Ovi podaci samo govore da američko i svjetsko gospodarstvo još uvijek nisu u stanju stvoriti toliko novih radnih mjesta koliko ih isto to globalno gospodarstvo može izgubiti. Standardno, među onima koji taj trend najviše osjećaju su baš osobe s invaliditetom.
B. Šutalo