Nova predstava Studija za suvremeni ples

Izvedbenu jezgru predstave čini plesna skupina Wee company koja se bavi istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s muzičarima i plesačima iz cijelog svijeta

Nova predstava Studija za suvremeni ples "Suprised body project - Zagreb" talijanskoga koreografa Francesca Scavette nastala u koprodukciji s norveškom plesnom skupinom Wee company iz Osla, bit će izvedena danas i sutra navečer u dvorani Gorgona u Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).
Izvedbenu jezgru predstave čini plesna skupina Wee company koja se bavi istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s muzičarima i plesačima iz cijelog svijeta.

U izdanju "Surprised body project - Zagreb" sudjeluju članice Wee company Orfee Schujit i Gee Kipperberg, plesači Studija za Suvremeni ples Ana Vnučec, Dina Ekštajn, Martina Tomić, Petra Hrašćanec, Branko Banković te glazbenik Nenad Sinakuz.

Koreografski rad Francesca Scavette karakterizira osobni pristup suvremenom plesu, koji povezuje istinsku transformaciju tijela s delikatnom poetikom pokreta. Projekt "Surprised body" bavi se kvalitetom pokreta u plesu, koreografskim i kompozicijskim pitanjima, istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kao središnjeg elementa, navodi se u najavi predstave.

Hina