DES: Tekstilno-kreativna i informatička radionica za nezaposlene osobe s invaliditetom

Tijekom provedbe programa profesionalne rehabilitacije korisnika u tekstilno-kreativnoj radionici i informatičkoj obuci korisnici su prošli i kroz programe usavršavanja socijalnih vještina potrebnih za zapošljavanje i održavanje zaposlenosti

DES, Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom u petak 28. ožujka  u 10 sati u Centru za profesionalnu rehabilitaciju korisnicima Radnog centra za osobe s invaliditetom podijelit će uvjerenja o završenoj informatičkoj obuci te završenoj obuci u tekstilno-kreativnoj radionici. Tom prigodom će biti predstavljen i  web portal  namijenjen povezivanju nezaposlenih  osoba s invaliditetom s  poslodavcima i drugim dionicima čiji je interes uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.
Kroz četiri mjeseca trajanja programa profesionalne rehabilitacije u okviru projekta SLID (Social and Labour Integration of the Disabled) kojeg je financirala EU, IPA Jadranska prekogranična suradnja, u DES-u  je u prostoru  informatičke radionice, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Algebra, osposobljeno 11 nezaposlenih osoba s invaliditetom  u stjecanju informatičkih znanja kroz sedam modula ECDL obuke.
Istovremeno je 6 nezaposlenih osoba s invaliditetom prošlo kroz program usavršavanja radnih i socijalnih vještina u  tekstilno-kreativnoj radionici s ciljem pripreme za buduće zapošljavanje.
Tijekom provedbe programa profesionalne rehabilitacije korisnika u tekstilno-kreativnoj radionici  i informatičkoj obuci (Informatička radionica) korisnici su prošli i kroz programe usavršavanja socijalnih vještina  potrebnih za zapošljavanje i održavanje zaposlenosti.
Krajnji cilj svih opisanih aktivnosti je  očekivanje da poslodavci prepoznaju vlastiti interes u zapošljavanju osoba s invaliditetom, boljem povezivanju osoba s invaliditetom i tržišta rada, odnosno unapređenje  ekonomskog i drušvenog položaja osoba s invaliditetom.
Ovim putem DES zahvaljuje partnerima i dionicima u provedbi opisanih aktivnosti, a prije svega ističemo izvrsnu suradnju sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom u Splitu, POU Algebra,  Splitsko dalmatinskom županijom i  NIRS- om d.o.o.  
Ante Raos

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL