Beckerova mišićna distrofija

PITANJE: U.V. (40) Majka sam dječaka kojem je u trećoj godini dijagnosticirana Beckerova mišićna distrofija. Danas ima 7 godina i u kolicima je. Svakodnevno vježbam s njim, ponekad je nervozan i odbija vježbe...

.... Možete li mi reći postoji li neki sport u koji bi se on mogao uključiti? Tako bi proširio krug prijatelja i možda povećao interes za vježbanjem. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR: Poštovana, sportska aktivnost za vaše dijete je defintivno preporučena. Kojim sportom bi se mogao baviti ovisi o trenutnom funkcionalnom stanju. Procjena toga se vrši od strane stručnih osoba u Dr. Pavao Vlahekklubovima ili sportskim udrugama osoba s invaliditetom. S obzirom da ne navodite iz kojeg dijela Hrvatske dolazite ne mogu vas uputiti na točnu adresu udruga sportaša ili klubova osoba sa invaliditetom pa bi najbolje bilo da kontaktirate Hrvatski paraolimpijski odbor (hpo@email.t-com.hr ili na broj 01 60 44 333  ) koji će vam dati kontakte sportske udruge koja vam je najbliža prema mjestu stanovanja.

Dr.med. Pavao Vlahek