Najveći u Hrvatskoj: Osječani dobili co-working prostor u BIOS-u

Co-working prostor namjenjen je različtim vrstama samostalnih profesionalaca koji više svoje ideje i projekte neće, kako kažu, morati osmišljavati i na njima raditi u kafićima ili po stanovima

Osječani su dobili najveći co-working prostor u Hrvatskoj. Otvoren je u sklopu Poduzetničkog inkubatora BIOS-a, a prostire se na ukupno 150 četvornih metara. Podijeljen je u dva dijela, veći gdje se nalazi 30 radnih jedinica te dio namjenjen sastancima, dogovaranju i planiranju posla, ali i kutak za odmor.

- Inicijativa je krenula od Udruge Osijek Software City, a Grad je u uređenje prostora uložio 174.000 kuna. Korisnici će ovdje moći boraviti od 0 do 24 sata besplatno. Ono što je najvažnije u cijeloj priči imamo brz internet vezu, a prostor je prvenstveno namjenjen informatičarima, ali i svima onima koji razvijaju nove projekte - rekao je Ivo Koški, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Co-working prostor namjenjen je različtim vrstama samostalnih profesionalaca koji više svoje ideje i projekte neće, kako kažu, morati osmišljavati i na njima raditi u kafićima ili po stanovima. Za sve one koji će dolaziti u osječki BIOS postavljena su i pravila ponašanja poput onih da se ne smije stvarati buka, ali i da im je na raspolaganju zid članova na kojemu će moći ispisivati imena članova i područja njihova interesa radi bržeg stvaranja zajednice i profesionalne suradnje.

VLM

Foto: Davor Javorović/PIXSELL