Svečano otvoren Kontakt centar ustanove URIHO te predstavljen redizajnirani In-Portal

"Ustanova URIHO iznimno je ponosna što je uspjela privesti kraju IPA projekt u sklopu kojeg  su djelatnici Kontaktnog centra educirani  za zanimanje telefonskog operatera. Možemo se pohvaliti i pokretanjem In-Portala, prvog news portala za osobe s invaliditetom na ovim prostorima. In-portal prepoznat je u Hrvatskoj i regiji", kaže uz ostalo voditeljica Kontaktnog centra Ana Gospočić

Dugo je vremena trebalo Josipu Držaiću, ravnatelju ustanove URIHO, za pozdravljanje svih uvaženih uzvanika koji su se okupili na svečanom otvaranju Kontaktnog centra na središnjem trgu zagrebačkog naselja Sloboština.

Među ostalim, ravnatelj Držaić, uz posebne zahvale, pozdravio je Višnju Fortunu, pročelnicu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom kojoj je ujedno pripala čast da otvori Kontaktni centar ustanove URIHO. Pozdravnu riječ okupljenima uputila je i Mirka Jozić, pročelnica  Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, ujedno i predsjednica Upravnog vijeća ustanove URIHO, koja je izrazila veliko zadovoljstvo činjenicom da u Kontaktnom centru rade osobe s invaliditetom.

Slavko Borac došao je u svojstvu pomoćnika pročelnika za obrazovanje i kulturu Grada Zagreba, Ivice Lovrića, te redizajniranom In-Portalu, kao jedinstvenom medijskom projektu na ovim prostorima, poželio da se etablira kao središnji medij za osobe s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji.

 Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah također je izrazila veliko zadovoljstvo činjenicom da Kontakt centar, ali i In-Portal, zapošljava osobe s invaliditetom. Usto je obećala kako će HZZ i dalje pratiti kvalitetne projekte ustanove URIHO koji usmjeravaju osobe s invaliditetom na tržište rada. Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' te bivša ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava Ružica Bosak. Bitno je napomenuti kako su i rečene ustanove dale značajan obol u pokretanju Kontaktnog centra djelomično financiranim u sklopu IPA projekta "Obrazovanje i osnaživanje učenika s tjelesnim oštećenjem i oštećenjem vida za integraciju na tržište rada“.

Višnja Fortuna posebno je emotivno govorila o svojoj karijeri dugoj gotovo četiri desetljeća, karijeri usmerenoj na pomaganje svih socijalno ugroženih skupina društva, ponajprije osoba s invaliditetom. Pritom nije željela iskoristiti ovu prigodu da predstavi svoj program za predstojeće izbore za Europski parlament (kandidatkinja je Kukuriku koalicije, pod brojem 7), napominjući tek da će, bude li izabrana, s njom osobe s invaliditetom imati svoj glas i u Bruxsellesu. Čast otvorenja Kontaktnog centra prepustila je novinaru In-Portala Marku Damjanoviću.

Za kraj evo komentara Ane Gospočić, voditeljice Kontakt centra ustanove URIHO.

"Ustanova URIHO iznimno je ponosna što je uspjela privesti kraju IPA projekt u sklopu kojeg  su djelatnici Kontaktnog centra educirani  za zanimanje telefonskog operatera. Važno je istaknuti kako je nositelj projekta bio COO Dubrava, dok su partneri - COO Vinko Bek, Grad Zagreb i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, sadašnji Zavod, također pridonijeli uspješnoj realizaciji zadanih ciljeva. Projekt  je dobio komercijalni nastavak osnivanjem URIHO-vog  Odjela kontaktnog centra gdje su danas zaposleni najuspješniji polaznici edukacije, Stjepan Hojsak i  Marijana Škrnjug Matijević.

Ustanova URIHO može se pohvaliti i pokretanjem prvog news portala za osobe s invaliditetom na ovim prostorima. In-portal prepoznat je u Hrvatskoj i regiji kao središnji medij za informiranje OSI populacije, a njegov rad dodatno je potaknut  financijskom potporom Ministarstva kulture. Kao sastavni dio Kontaktnog centra koji mu pruža marketinšku podršku, In-portal na čelu s glavnim urednikom, Mladenom Kristićem bilježi sve veću čitanost, a novinari - Božica Ravlić, Branimir Šutalo i Marko Damjanović - svojim radom  doprinijeli su razvijanju medijskih sloboda, potakli otvaranje tabu tema relevantnih za društvo u cjelini te dodatno potakli organiziranje raznih humanitarnih projekata i tome slično. Sukladno medijskom značaju portala  i vremenu u kojem živimo odlučili smo prilikom otvorenja predstaviti novi responzivni dizajn portala  prilagođen modernim uređajima u namjeri da sadržaj dodatno približimo sve brojnijem čitateljstvu“, zaključila je Ana Gospočić.

In-Portal

 

 

Povezane vijesti