Udruga tjelesnih invalida Međimurja poziva volontere na edukaciju

Opći cilj projekta "Ja volontiram – a ti?“ je razvijanje svijesti o važnosti volonterskog rada kod mladih Međimurske županije te njihovo uključivanje u volonterski rad s osobama s invaliditetom

Radionica o volontiranju za i sa osobama s invaliditetom provest će se za 2 grupe sudionika/ca – prva grupa 30. travnja od 8- 13 sati, a druga 17. svibnja od 8-13 sati u prostoriji Udruge tjelesnih invalida Čakovec, na adresi Perivoj Zrinskih 1, Čakovec.

U sklopu projekta organizirat ćemo mnoge akcije poput Dana otvorenih vrata Udruge, kućne posjete članovima/icama Udruge, kreativne radionice, druženje članstva, izdavanje novog broja časopisa Udruge "Listek", a u kojima će aktivno sudjelovati volonteri/ke koje će educirati na ovim radionicama.

Pozivaju se svi zainteresirane od 18 do 35 godina starosti koji bi se u Udruzi željeli angažirati i svojim znanjem i vještinama doprinijeli volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom, da se prijave na radionicu na kojoj će naučiti sve o volontiranju, specifičnostima volontiranja s osobama s invaliditetom te o organiziranju javnih akcija i kampanja. Radionicu provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika edukacije je ograničen, troškove izvođenja radionice, radne materijale i osvježenje osigurava Udruga tjelesnih invalida Međimurja.

Nakon edukacije, educirani volonteri/ke će surađivati zajedno sa vodstvom Udruge u organizaciji i provedbi navedenih aktivnosti kao članovi/ce našeg volonterskog tima.

Opći cilj projekta "Ja volontiram – a ti?“ je razvijanje svijesti o važnosti volonterskog rada kod mladih Međimurske županije, njihovo uključivanje u volonterski rad s osobama s invaliditetom, te cjelokupni razvoj lokalne zajednice kroz volontersko uključivanje mladih, a financira ga Regionalna zaklada za lokalni razvoj – ZAMAH.

Volonterima/kama Udruga omogućava besplatno sudjelovanje na dodatnim edukacijama, a sve volonterske aktivnosti (kao i edukacije) upisuju se u volontersku knjižicu koju vam izdajemo.

Prijave su otvorene do 28. travnja za prvu edukaciju i do 15. svibnja za drugu edukaciju

Za sudjelovanje na edukaciji molimo popunite prijavnicu: www.tinyurl.com

Pozivamo Vas da postanete dio volonterskog tima, te da kroz ovaj program zajedno promovirate važnost volontiranja i unaprijedite razvoj lokalne zajednice.

Udruga tjelesnih invalida okuplja osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije i djecu s teškoćama u razvoju, a svrha djelovanja je pomoć u ostvarivanju prava osoba s invalidittom, kao i pomoć u njihovoj socijalizaciji. Posebna misija udruge je izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom te njihovo ravnopravno i aktivno sudjelovanje u zajednici.

In-Portal