Poslovni dnevnik: Kako pripremiti osobe s invaliditetom za tržište rada

Poslovni dnevnik pokrenuo je projekt "Iskustvo zlata vrijedi“ kako bi adresirao problem zapošljavanja osoba s invaliditetom i pomogao u njegovu rješavanju, a osobito u skladu s novim zakonom koji nalaže tvrtkama da na svakih 25 radnika zaposle i jednu osobu s invaliditetom

Poslovni dnevnik, uz podršku Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predstavit će projekt "Iskustvo zlata vrijedi 2014." na konferenciji koja će se održati u petak 25. travnja u restoranu Bon Appetit, Heinzelova 62a s početkom u 10.30 sati.

Na konferenciji će sudjelovati Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava, Lidija Hrastić Novak, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Marica Mirić, predsjednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Denis Marijon glasnogovornik udruge studenata s invaliditetom Zamisli te Vladimir Nišević, pomoćnik glavnog urednika Poslovnog dnevnika.

Poslovni dnevnik pokrenuo je projekt "Iskustvo zlata vrijedi 2014.“ kako bi adresirao problem zapošljavanja osoba s invaliditetom i pomogao u njegovu rješavanju, a osobito u skladu s novim zakonom koji nalaže tvrtkama da na svakih 25 radnika zaposle i jednu osobu s invaliditetom.

Cilj projekta "Iskustvo zlata vrijedi“ je u suradnji s partnerima-poslodavcima raspisati natječaj i omogućiti studentima s invaliditetom koji se na njega prijave radnu praksu s eventualnom kasnijom mogućnošću zapošljavanja. Natječaj će trajati od 25. travnja do 15. lipnja, a na njega će se moći prijaviti studenti od 18 do 25 godina putem web stranice projekta.

In-Portal 

 

Povezane vijesti