Značajno pada broj nezaposlenih Amerikanaca s invaliditetom, kada ćemo to dočekati i u Hrvatskoj!?

Američka vlada je počela sustavno pratiti razinu nezaposlenosti Amerikanaca s invaliditetom u rujnu 2008. godine. Još uvijek nije sakupljen dovoljan broj podataka kako bi se pratili sezonski trendovi među OSI populacijom tako da podaci nisu prilagođeni sezonskim varijacijama

Odlične vijesti za nezaposlene Amerikance s invaliditetom objavilo je Ministarstvo rada SAD.

Stopa nezaposlenosti osoba s invaliditetom naglo je pala s 14,5 posto u mjesecu ožujku na 12,5 posto u travnju, objavilo je Ministarstvo rada. U Ministarstvu su izjavili da su podaci oohrabrujući, ali da treba uzeti u obzir da sve veći broj nezaposlenih odustaje od sudjelovanja na tržištu rada, tako da brojke treba uzeti sa zrncem soli.

Sličan trend se događa sa sveukupnom stopom nezaposlenih Amerikanaca koja za mjesec travanj iznosi 6,3 posto.

Američka vlada je počela sustavno pratiti razinu nezaposlenosti Amerikanaca s invaliditetom u rujnu 2008. godine. Još uvijek nije sakupljen dovoljan broj podataka kako bi se pratili sezonski trendovi među OSI populacijom tako da podaci nisu prilagođeni sezonskim varijacijama.

Podaci za nezaposlene s invaliditetom odnose se na sve starije od 16 godina koji ne žive u posebno određenim ustanovama. Prvi izvještaj ovoga tipa Ministarstvo rada SAD objavilo je u veljači 2009. godine i od tada se objavljuje svakoga mjeseca.

B. Šutalo