Računalni program koji pomaže osobama s autizmom u traženju posla

Čak i da kandidat za posao ne nađe svoje mjesto pod suncem na tržištu rada, ovaj softver sjajan je alat za razvijanje samopouzdanja i komunikacijskih vještina. A to za osobe s autizmom nije beznačajno

Softver koji se izvorno koristi za obuku agenata FBI-a pokazao se obećavajućim za odrasle osobe s autizmom koje odlaze na razgovor za posao, kažu znanstvenici.

Računalni program nudi tražitelju posla da provede simulirani razgovor virtualnim poslodavcem koji mu postavlja pitanja jednako uvjerljiva kao i u stvarnim situacijama. Opremljen tehnologijom za prepoznavanje glasa, softver je dizajniran za procjenu primjerenosti odgovora i daje povratnu informaciju je li kandidat zadovoljio na intervjuu za posao ili nije. Uostalom, poučeni ranijim iskustvima vezanim za predrasude poslodavaca, i osobe s drugim oblicima invaliditeta mogle bi koristiti ovaj program kao alat koji će povećati njihovo samopouzdanje.

Nažalost, ovaj računalni program nije višejezičan, ali kada bi imao opciju i za hrvatski jezik, njegove bi prednosti za osobe s autizmom u Lijepoj našoj bile višestruke. Uz sve ostalo, softver bitno poboljšava vještine kandidata za posao u razgovorima sa stvarnim poslodavcima, podiže samopouzdanje i reducira smetnje u govoru. Stoga bi i nadležne institucije u Hrvatskoj, a koje brinu o boljem pozicioniranju osoba s invaliditetom na tržištu rada, trebale razmisliti o programiranju sličnog softvera na hrvatskom jeziku.

"Odrasli s poremećajima iz autističnog spektra imaju poteškoće u društvenoj komunikaciji, što može biti ključna prepreka za uspješan razgovor za posao", rekao je Matthew J. Smith sa Sveučilišta Northwestern, koji je vodio studiju. "Naš program kandidatima za posao pomaže da nauče govoriti o njihovoj sposobnosti za rad u timu i kako mogu pridonositi dobrom poslovanju tvrtke u kojoj traže radno mjesto. Oni također mogu naučiti kako da zvuče zainteresirani i oduševljeni za potencijalni posao, da su marljivi, lojalni i pouzdani."

Za pripremu korisnika za različite tipove intervjua, softver je programiran za tri razine razgovora s poslodavcima, predstavljajući se kao prijateljski, strogo poslovan, ali i osoran prema kandidatu za radno mjesto. Nakon razgovora softvera kandidatu daje ocjenu, pa oni koji su odgovorili na 90 posto ili više pitanja dobivaju "virtualni posao". Oni koji ne prođu test imaju neograničeno pravo na popravni ispit. Rezultati studije pokazali su da je 22 posto ispitanika, nakon korištenja ovog računalnog programa, zadovoljilo kriterije koje je od njih tražio "virtualni poslodavac".

Čak i da kandidat za posao ne nađe svoje mjesto pod suncem na tržištu rada, ovaj softver sjajan je alat za razvijanje samopouzdanja i komunikacijskih vještina. A to za osobe s autizmom nije beznačajno.

In-Portal