Stručni skup u Zadru: Novi izazovi u zapošljavanju osoba s invaliditetom

Cilj Međunarodnog skupa je razmotriti mogućnosti započetih pravnih reformi u okviru europskog modela profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom i njegovih elemenata u promjenjivom europskom kontekstu

Pozivamo vas na  jubilarni 10. Međunarodni stručni skup koji će se održati u  Zadru 15. i 16. svibnja s temom „Novi Zakon, nove mogućnosti, novi izazovi“.

Organizatori Skupa su OSVIT - Udruga ustanova, drugih pravnih osoba i građana koji provode profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatske i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Temeljem dosadašnjih brojnih kontakata i suradnje sa austrijskim institucijama u tom području, a u okviru organizacije 10. Međunarodnog stručnog skupa u Zadru,  očekujemo dolazak Ministra za rad, socijalnu skrb i zaštitu potrošača Republike Austrije.
Skup ima međunarodni karakter, uz predavače iz Hrvatske sudjelovati će i eminentni stručnjaci iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke i Slovenije

Cilj zajedničkog Skupa je razmotriti mogućnosti započetih pravnih reformi u okviru europskog modela profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom i njegovih elemenata u promjenjivom europskom kontekstu. Također, težnja nam je naglasiti ulogu dijaloga i partnera u reformama kroz aktivnosti državnih institucija, udruga osoba s invaliditetom, poslodavaca i drugih partnera koji će iste iskoristiti kako bi se podigla razina svijesti o mogućnostima rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, kako i konkretne kreacije poslova za osobe s invaliditetom.   

Međunarodni Stručni skup održava se desetu godinu za redom u cilju unapređenja profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Održavanjem Skupa želi se promicati izvrsnost, interdisciplinarnost na polju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje osoba s invaliditetom i provedbi Nacionalne strategije, kao i podrška svim sudionicima koji se bave profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba s invaliditetom kroz suradnju s gospodarstvom sa svrhom poboljšanja konkurentnosti i općeg razvitka. Skup je ujedno i prigoda susreta, razmjene mišljenja i iskustava te uspostave suradnje među sudionicima.

Rad Skupa odvijat će se kroz plenarna predavanja, usmena i vizualna priopćenja. Tijekom događanja odvijat će se predstavljanja tvrtki, opreme i uređaja, te brojna druga društvena događanja. Smatramo bitnim napomenuti kako sudionici Skupa ne plaćaju kotizaciju.

Nadamo se da ćete nam se, na obostrano zadovoljstvo, pridružiti na 10. Međunarodnom stručnom skupu u Zadru i svojim prisustvom doprinijeti njegovu uspješnu održavanju.

Osvit.hr

Foto: zadarskilist.hr

 

Povezane vijesti