Pripreme za Europu: Nema odmora za Hrvatsku žensku reprezentaciju u sjedećoj odbojci

Profesor tjelesnog Davor Vuk pridružio im se u treningu, sjeo na pod i sam se uvjerio koliko je zahtjevno, tjelesno i psihički, igrati sjedeću odbojku

 

Za Hrvatsku žensku reprezentaciju u sjedećoj odbojci nema odmora. Ovog vikenda okupile su se u Martijancu kraj Varaždina i odradile ljetni trening u OŠ Martijanec.

Pod stručnim vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb). Prije početka treninga, odbojkašice su se zahvalile ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane za održavanje treninga, a pomoć su imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji im se pridružio u treningu, sjeo na pod i sam se uvjerio koliko je zapravo zahtjevno, tjelesno i psihički, igrati sjedeću odbojku.

Reprezentacija će i u narednoj sezoni sudjelovati u Hrvatskoj ligi sjedeće odbojke, a natjecanje počinje u listopadu.

Hrvatsku ligu u sjedećoj odbojci uz reprezentativke čine još 14 muških klubova. Igranje u ligi odlično im je za uigravanje s obzirom na to da dolaze u reprezentaciju iz različitih dijelova Hrvatske te ne treniraju zajedno, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni, osim lige, očekuju ih pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Nema sumnje kako će naše izabranice do tada već biti spremne za europski nastup i da će ponosno zastupati Hrvatsku.

M. D.