Podržite realizaciju projekta "Zvučna knjižnica"

Iz zaklade "Čujem, vjerujem, vidim" poručuju kako realizacijom projekta "Zvučna knjižnica" žele ponuditi svojim korisnicima ulazak u svijet obrazovanja, istraživanja i informacija

Mirko Hrkač, upravitelj Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim"

Podržite projekt Zvučna knjižnica na Croinvest.eu, prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi za financiranje poduzetničkih, infrastrukturnih i društveno korisnih projekata s posebnim naglaskom na projekte koji konkuriraju za EU fondove.

"Zvučnu knjižnicu želimo ponuditi,  ne samo slijepim i slabovidnim osobama, nego i svim osobama s oštećenjem vida i perceptivnim poteškoćama te onima koji zbog fizičkog hendikepa nisu u stanju držati knjigu ili rukovati njome, fokusirati se ili pomicati oči u mjeri u kojoj bi se omogućilo čitanje. Takav pristup omogućuje spomenutim osobama ulazak u svijet obrazovanja, istraživanja i informacija - na način kakav bi imala osoba koja nema oštećenje vida. Smatramo da je najbolji način da ostvarimo ovaj cilj osnivanje zvučne knjižnice. Ovim putem molimo Vašu potporu u provedbi ovoga projekta, što možete učiniti svojim donacijama. U ime svih korisnika koji će koristiti ovu literaturu izražavam svoju zahvalnost " , poručuju iz  Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim".

Korištenje platforme je besplatno. Crowdfunding ili grupno financiranje je alternativni pristup osiguranju kapitala za različite tipove projekata. Podrazumijeva javno predstavljanje projekata u koje veći broj građana ulaže manje svote novca za što mogu ostvariti određene pogodnosti ili profit.

Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" osnovana je krajem 2008. godine s ciljem da pomogne mladim osobama s invaliditetom na edukaciji i omogući veći pristup literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati. Provode aktivnosti prilagodbe literature za potrebe slijepih i drugih osoba koje iz bilo kojeg razloga ne mogu čitati standardni, crni tisak snimanjem zvučnih knjiga i digitalizacijom tiskanih knjiga. Prilagodbu rade prema zamolbama  korisnika i u skladu sa Zakonom o autorskom pravu.

Više o projektu, kao i potporu projektu Zvučna knjižnica možete pogledati na:

http://croinvest.eu/campaigns/zvucna-knjiznica/


Tekst: Božica Ravlić

Foto: Goran Jakuš/Pixsell