Projekt EducOSI: Osposobljavanje osoba s invaliditetom za tržište rada

"Smatramo da će ovaj projekt staviti naglasak na društvenu odgovornost i pokazati inicijativu studenata za bolji suživot s osobama u potrebi", kažu čelnici studentske organizacije AIESEC

U lipnju 2013. studentska udruga AIESEC Zagreb u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu organizira projekt EducOSI.
AIESEC je najveća studentska organizacija u svijetu, osnovana 1948., orijentirana na unapređenje međunarodnog razumijevanja i poboljšanja života u lokalnoj zajednici. Primarna aktivnost AIESEC-a, koji je aktivan na više od 1.700 sveučilišta u 114 zemalja svijeta, jest međunarodna razmjena studenata te ostvarivanje njihovih potencijala.
EducOSI je projekt osposobljavanja osoba s invaliditetom za tržište rada. Svjesni problema s kojima se susreću osobe s invaliditetom odlučili smo pomoći tako da u suradnji s Udrugom Zamisli i Udrugom invalida rada organiziramo projekt koji će uključiti studente iz drugih zemalja s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika. Kroz šest tjedana strani studenti će s njima raditi na usvajanju znanja koje će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada. Štoviše, osim engleskog jezika podučavat će ih se i prezentacijskim vještinama, upoznati ih sa socijalnim poduzetništvom te osnovnim informatičkim vještinama. Ovo je također i prilika za sve studente koji su zainteresirani pohađati besplatne tečajeve stranog jezika organizirane u sklopu ovog projekta te se tako senzibilizirati za potrebe svojih kolega s invaliditetom.
Smatramo da će ovaj projekt staviti naglasak na društvenu odgovornost i pokazati inicijativu studenata za bolji suživot s osobama u potrebi.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL