Njemačka tvrtka zapošljava 650 osoba s autizmom

Jedna od tvrtki koje zapošljavaju osobe s autizmom je i danska Specialisterne. Kod nje su mladi autisti specijalisti na raznim područjima. Oni programiraju, smišljaju nove stvari i satima koncentrirano rade. Šef firme cijeni svoje specijaliste i fasciniran je njihovim sposobnostima

Osobama s autizmom često je na tržištu rada teško naći svoje mjesto pod suncem i dobiti adekvatan posao. Njihove posebne vještine i sposobnosti poslodavci u pravilu podcjenjuju i previđaju. Ne i uspješni njemački softverski koncern SAP. Tvrtka sa sjedištem u Walldorfu planira do 2020. godine zaposliti 650 osoba s autizmom u cijelome svijetu. Druge firme koje su se već ranije odlučile na ovaj korak imaju jako dobra iskustva.

Jedna od njih je danska tvrtka Specialisterne. Kod nje su mladi autisti specijalisti na raznim područjima. Oni programiraju, smišljaju nove stvari i satima koncentrirano rade. Šef firme cijeni svoje specijaliste i fasciniran je njihovim sposobnostima. Taj potencijal sada namjerava iskoristiti i SAP.

Izvor: Deutche Welle

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL