Društvo distrofičara Zagreb: Briga za dobrobit članstva nije 'posao' nego zadovoljstvo i obveza

Predsjednica Marica Mirić ističe kako je ponosna na svoje zaposlenike koji su uvijek na raspolaganju članovima, nerijetko bez radnog vremena

 

Redovna sjednica Skupštine Društva distrofičara Zagreb održala se u prostorijama DDZ-a na Krugama.

Okupljene je pozdravio predsjednik SOIH-a dr. Zorislav Bobuš, koji se zahvalio na porukama podrške za vrijeme njegove borbe s bolesti, a potom je sjednicu otvorila predsjednica Društva Marica Mirić.

Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine, biranja radnih tijela, izvješća Verifikacijske komisije i usvajanja dnevnog reda na red je došlo Izvješće o radu DDZ-a. Tu se pokazalo ono što je dr. Bobuš napomenuo, naime, Društvo je provelo niz aktivnosti od kojih se izdvaja Likovna kolonija 'Jarunska duga', održana po drugi put, te bi se u dogledno vrijeme mogla upriličiti aukcija slika, a prikupljeni novac od prodaje bio bi namijenjen za kupnju pomagala članovima udruge koja ne mogu dobiti preko HZZO-a.

Kao i prethodnih godina, članovi udruge su ljetovali u Selcu gdje se tijekom boravka organiziraju razne radionice, također se održavaju vježbe disanja, koje su itekako bitne, pa je i na sjednici predsjednica Mirić apelirala na članove da pri svakoj promjeni kod disanja potraže stručnu pomoć te da dolaze redovno na vježbe u prostorije udruge. U tom skučenom prostoru nalazi se mnoštvo aparata za masažu, drenažu, stimulaciju mišića... Stoga ne čudi što se svi okupljeni vesele prelasku u novi, veći prostor.

Društvo ima osam zaposlenih djelatnika te sedamnaest zaposlenih asistenata, uz još pet asistenata preko javnih radova. Zbog sporog zapošljavanja novih asistenata, na što se čeka već tri mjeseca, uputit će se žalba nadležnim institucijama. Predsjednica Mirić ističe kako je ponosna na svoje predane zaposlenike koji su uvijek na raspolaganju članovima, nerijetko bez radnog vremena. Za sljedeću godinu predviđeno puno planova koji neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Diplomirani pravnik SOIH-a Martin Jelačić predstavio je novi statut, koji je jednoglasno usvojen. Time se sjednica privela kraju.

Po završetku sjednice, u neobaveznom razgovoru mogle su se čuti pohvale članova na rad Društva. Tako Kata Meštrović posebnu zahvalu upućuje vozačima DDZ-a koji su uvijek pristojni i strpljivi te bez pogovora voze gdje je god potrebno. Slušajući razgovor, Marica Koprivnjak pridružuje se pohvalama vozača te također hvali učinkovitost Ureda u Dalmatinkoj 1. Za Višnju Busić sve što Društvo radi zaslužuje samo superlative - od prijevoza, logistike i moralne podrške - a nju osobno najviše veseli ljetovanje u Selcu, koje joj je posljednjih desetak godina odmor za dušu i tijelo.

Na kraju druženja ne može se izbjeći dojam da briga za dobrobit članstva u ovom Društvu nije 'posao', nego zadovoljstvo i obveza koja traje 24 sata dnevno, svaki dan u tjednu.

Nikolina Trninić

 

Povezane vijesti