UNUO i Martinov plašt: Zajednička misija usmjerena prema podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom

"Primjenom svojih urbanih mini vrtova, prilagođenima i osobama u invalidskim kolicima, Zadruga promiče organski uzgoj hrane, zdravu prehranu, te zdrav način života općenito, što je još jedna dodirna točka u djelovanju Zadruge i Udruge", kazala je Anđelka Bunić

Vesna Hari prezentirala je rad Zadruge 'Martinov plašt'

Otvorena vrata za sadašnje i buduće suradnike, partnere, korisnike, članove udruge i zadruge, podupiratelje, te ostalu zainteresiranu javnost održana su u prostorima Centra za unaprjeđivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga (UNUO) usmjerenih prema gostima s invaliditetom "Ključić oko vrata", Nova Ves 10, predvođene predsjednikom Udruge Vedranom Habelom i socijalno-uslužne zadruge 'Martinov plašt'. Ispred Zadruge 'Martinov plašt,' o kojoj je održana i prezentacija, prisutne je pozdravila upraviteljica Anđelka Bunić, dok je Udrugu UNUO predstavio Damir Mužina.

"Dani otvorenih vrata redovito će se održavati svake druge subote na adresi Nova Ves 10 s početkom u 16 sati. Dobrodošli su svi zainteresirani, a prostor je potpuno prilagođen osobama u invalidskim kolicima i voljeli bi da ga osobe s invaliditetom prepoznaju kao mjesto za ugodno druženje. Primjenom svojih urbanih mini vrtova, prilagođenima i osobama u invalidskim kolicima, Zadruga promiče organski uzgoj hrane, zdravu prehranu, te zdrav način života općenito, što je još jedna dodirna točka u djelovanju Zadruge i Udruge", kazala je Vesna Hari iz 'Martinova plašta'.

Kristijan Trupković, osoba s invaliditetom, polaznik edukacije za kuhara na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, uspješno je prezentirao izradu dizane pletenice, koja je s posebnim zadovoljstvom i degustirana uz ukusne kiflice kojima je prisutne obradovala UNUO, dok je Zadruga 'Martinov plašt' nazočne počastila netom spravljenim zdravim napitcima od svježeg voća i povrća.

"Sinergija Udruge i Zadruge uslijedila je nakon sudjelovanja na radionicama koje je krajem 2014. i početkom 2015. organizirao Grad Zagreb s ciljem poticanja razvoja zadružnog i socijalno-društvenog poduzetništva, zbog bliske vizije i misije usmjerene prema istim korisnicima, dakle osobama s invaliditetom te promicanja njihovog uključivanja u društvo kao i podizanja kvalitete njihovog života. Na prvom subotnjem druženju posebno smo istaknuli i najavili zajedničke radionice 'Domaćinstvo je (opet) in', koje će uskoro startati u prostorima Centra 'Ključić oko vrata', kojima će se svima zainteresiranima i osobama s invaliditetom kao i onima bez, a posebno mladoj genereciji, podizati kompetencije za samostalni život i uspješno vođenje domaćinstva. Sadržaj Radionica kombinira praktični dio (osnove kuhanja, pripremanja zdravih brzih obroka, bezglutenskih proizvoda i slično), s teoretskim, u kojem će se, između ostalog, obrađivati teme organizacije domaćinstva, upravljanja obiteljskim financijama i slično", rekla je Vesna Hari iz Zadruge 'Martinov plašt'.

Informacije o početku radionica, bit će objavljene na Facebook i web stranicama Udruge i Zadruge.

Božica Ravlić

Foto: Klik media

 

Povezane vijesti