Društvo multiple skleroze: Osobe s najtežom vrstom invaliditeta u Istarskoj županiji dobile osobne asistente

Nositelj ovog izuzetno vrijednog projekta je Društvo multiple skleroze Istarske županije, dok su partneri na projektu Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula

 

Društvo multiple skleroze Istarske županije započelo je sa provođenjem projekta 'Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Istarske županije'. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa 'Razvoj ljudskih potencijala: Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju'.

Ukupna vrijednost projekta je 498.985,34 kuna kojeg u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

"Cilj ovog projekta je doprinijeti većoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Također, naš cilj je i da osiguramo podršku neovisnom življenju i socijalnom uključenju u zajednicu osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima i povećati broj zaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata na području Istarske županije. Shodno tome, devet osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta dobilo je svoju dugo očekivanu pomoć osobne asistencije", kaže Fani Šuran-Šverko, voditeljica projekta.

Nositelj ovog izuzetno vrijednog projekta je Društvo multiple skleroze Istarske županije, dok su partneri na projektu Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula.

Potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu čelne osobe triju istarskih udruga Snježana Raić (DMS IŽ), Lorena Lazarić Stefanović (UCP IŽ) i Aleksandar Pavlović (DOSTI) potvrdili su da se udruge moraju nastaviti povezivati kako bi napravile mnogo više za svoje članove, osobe s invaliditetom.

In Portal

 

Povezane vijesti