Tartan Army donirala 5.000 funti udruzi Krijesnica koja pomaže djeci s malignim bolestima

Donacija je namijenjena opremanju stana u kojem borave roditelji za vrijeme liječenja djeteta i troškovima rehabilitacijskog kampa za djecu Krijesnice

Na dan kada se odigrava utakmica između Hrvatske i Škotske, predstavnici škotske humanitarne organizacije "Tartan Army Children's Charity“ i navijači škotske nogometne reprezentacije posjetili su u Zagrebu udrugu Krijesnica koja pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.
Tartan Army Children's Charity je organizacija koji se bavi humanitarnim radom, čiji su osnivači nogomentni navijači škotske reprezentacije. Navijači su prepoznali važnost stvaranja veza sa zemljama u koje odlaze te, uz to što se dobro zabavljaju prateći nogomet, žele učiniti i nešto dobro  za djecu u zemlji u kojoj gostuju. U Hrvatskoj su kao vrijednu povjerenja prepoznali udrugu Krijesnicu. Donacija u iznosu 5.000 funti namijenjena je opremanju stana u kojem borave roditelji za vrijeme liječenja djeteta i troškovima rehabilitacijskog kampa za djecu Krijesnice.  Događaju su prisustvovali predstavnici Britanskoga veleposlanstva, članovi TACS-a, tim Krijesnice te djeca koja su pobijedila malignu bolest i njihovi roditelji.
Uz prekrasno druženje uz živu glazbu na škotskim gajdama te škotski ples, djeca i mladi Krijesnice saznali su nešto o škotskoj kulturi i običajima i podijelili svoja iskustva borbe s malignom bolešću.

In-Portal