Bandić u Parizu: Kako sam predstavio zagrebačke projekte francuskim poduzetnicima

"Mnogi sudionici, koji već posluju u Zagrebu, pohvalili su investicijsku klimu Grada", istaknuo je.gradonačelnik Bandić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici u utorak su u Parizu francuskim poduzetnicima predstavili zagrebačke projekte.

Na prezentaciji u Pavillon Kleber bili su prisutni predstavnici francuskih ministarstava vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, ekologije, održivog razvoja i energetike, ekonomije, industrije i digitalnog sektora, a iz privatnog sektora najveće francuske tvrtke kao što su EDF, Suez, Vinci, Itron, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika. U raspravi nakon prezentacije investicijskih potencijala Grada Zagreba najveći interes je vladao za projekte razvoja Zračne luke, kongresnog centra, brze šinske linije do Zračne luke i modernizacije sustava javne rasvjete. Poseban naglasak bio je na mogućnosti financiranja zajedničkih projekata iz EU fondova.

"Mnogi sudionici, koji već posluju u Zagrebu, pohvalili su investicijsku klimu Grada. Gradonačelnik Bandić istaknuo je na prezentaciji dobar geografski položaj Zagreba na nekoliko europskih koridora, odličnu cestovnu infrastrukturu, povezanost s morem i razvijene transportne usluge", stoji u priopćenju.

"Nadamo se kako ćemo putem javno privatnog partnerstva realizirati planirane projekte u obostranom interesu. Realizacijom projekata putem ovog modela želimo osigurati know-how i inovativnost privatnog sektora kroz sinergiju gradnje, upravljanja i održavanja infrastrukture te u konačnici unaprijediti kvalitetu pruženih javnih usluga i življenja građana, što je i cilj ove gradske uprave", istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Bandić.

Uz Bandića, zagrebačke razvojne projekte predstavili su i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov te posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije Harun Omerbašić.

Nakon prezentacije projekata, gradonačelnik će održati pojedinačne sastanke s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima susrest će se s hrvatskim iseljenicima u prostorijama hrvatskog veleposlanstva u Francuskoj.

 Izaslanstvo Zagreba u Pariz je stiglo na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije, koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 800 tisuća poduzeća u svijetu.

Hina

 

Povezane vijesti