Centar za kulturu Trešnjevka: Ciklus predavanja o zdravlju djece

Nove tehnologije su nam omogućile upoznati cijeli jedan svijet i razumjeti što se događa i koji čimbenici utječu na rani razvoj mozga

 

Vijeće mjesnog odbora 'Antun Mihanović'  u suradnji s  Vijećem  gradske četvrti Trešnjevka sjever, Kineziološkim  fakultetom  Sveučilišta u Zagrebu  i Centrom  za kulturu Trešnjevka  provodi  ciklus predavanja pod nazivom 'Trešnjevka za djecu' o zdravlju djece na području Trešnjevke.

 Treće  predavanje  iz navedenog ciklusa predavanja i  video projekcija  održati će se  u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjveka 1, Zagreb,  25.veljače od 18 sati na temu "Nasljeđe, ljubav i njega u ranom razvoju mozga", gost predavač prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus, specijalist pedijatar. 
Uobičajena je predrasuda da smo svojim rođenjem stvoreni u cijelosti, da nam je potrebno samo nešto hrane i vremena kako bi porasli i postali odrasli. No, skriveno od očiju roditelja, događaju se zadivljujući procesi u kojima se nastavlja rađanje i sazrijevanje. Možda su najtajanstveniji i najznačajniji događaji koji se odvijaju u mozgu djeteta u periodu od njegovog rođenja pa sve do odrasle dobi.
Nove tehnologije su nam omogućile upoznati cijeli jedan svijet i razumjeti što se događa i koji čimbenici utječu na rani razvoj mozga. S jedne strane je riječ o našem nasljeđu; o genima i programu koji određuju potencijale razvoja našeg mozga; no s druge strane, riječ je i o vanjskim utjecajima koji određuju u kojoj će se mjeri ovi potencijali razviti. Bez skladnog međusobnog djelovanja nema niti skladnog i potpunog razvoja mozga.

Koji vanjski faktori utječu na razvoj mozga djeteta; Kolikom brzinom nastaju stanice mozga; Koliko utječe stres majke na dijete i ostali faktori? -  moći će te saznati na predavanju. 

Ove godine po prvi puta uz predavanje za roditelje pozivamo i djecu koja će moći uživati u  Stručno vođenim sportskim programima koje nam je organizirao Kineziološki  fakultet  Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom  AKTIVNOST -  Ključ Zdravog Razvoja DJECE. 
Profesori i studenti KIF-a ovaj puta za nas su pripremili vježbe za  poboljšanje motorike i  koncentracije.

Ulaz je besplatan. 

Ana Marija Meniss

 

Povezane vijesti