Put u Rio: Judašica Lucija Brešković deseta evidentna sportašica za Paraolimpijske igre

Prethodno su norme za nastup u Rio de Janeiru ispunili atletičari Mikela Ristoski, Branimir Budetić i Zoran Talić, plivači Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić te stolnotenisačice Sandra Paović, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić

 

Mlada judašica Lucija Brešković ostvarila je jedan od sportskih snova svakog sportaša i izborila pozivnicu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Osvajanjem brončane medalje na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne osobe do 77 kg doprinjelo je odluci IBSA Juda Komisije da odluči dodjeliti pozivnicu za PI Rio 2016 našoj judašici. Odluka je donesena 22. veljače 2016. u Budimpšeti,.

"Bilo je fantastično vidjeti kako se u cijelom svijetu kvalitetno radi sa slijepim i slabovidnim osobama. Lucija je među mlađim natjecateljicama i naša je želja da na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine idemo po medalju", rekao je Lucijin trener Boško Rozga nakon osvojene medalje u Portugalu.

No, Lucija će za ostvarenje svog sna o paraolimpijskom odličju imati priliku već četiri godine prije u Riju, postavši deseta evidentna hrvatska kandidatkinja za nastup na PI 2016.

Prethodno su norme za nastup u Rio de Janeiru ispunili atletičari Mikela Ristoski, Branimir Budetić i Zoran Talić, plivači Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić te stolnotenisačice Sandra Paović, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić.

Izvor: hpo

 

 

Povezane vijesti