Ministar Hasanbegović: Treba prestati besmislicama opterećivati društvo

"Mislim da bi svi u javnom govoru, posebice oni koji vode državne kulturne ustanove, trebali paziti što govore i imati jednu vrstu odgovornosti prema javnosti“, poručio je ministar kulture

 

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u subotu, nakon konferencije za novinare intendanta riječkog HNK Olivera Frljića, da bi svi u javnom govoru, posebice oni koji vode državne kulturne ustanove, trebali imati odgovornost prema javnosti i prestati besmislicama opterećivati društvo.

 Hasanbegović je u subotu u Osijeku, na novinarski upit da komentira Frljićev poziv da se "odlučnije krene u bojkotiranje i suprotstavljanje fašizaciji kulture", rekao da je riječ o"„propagandnim besmislicama koje uopće nije vrijedno komentirati“. 

 "Ipak, reći ću, Ministarstvo kulture je predano cjelini hrvatske kulture, ne postoji lijeva i desna kultura, postoji samo ono vrijedno, što će ministarstvo znati prepoznati. Mislim da bi svi u javnom govoru, posebice oni koji vode državne kulturne ustanove, trebali paziti što govore i imati jednu vrstu odgovornosti prema javnosti te prestati različitim besmislicama opterećivati društvo“, poručio je ministar Hasanbegović. 

 Frljić je na konferenciji za novinare, koju je u subotu organizirala Antifašitstička liga u Zagrebu, rekao kako su nedavne provale u njegov i stan njegove djevojke jačanje prijetnji koje je i do sad primao zbog svojih stavova. Rekao je kako očekuje lidere u državi da se očituju, a kulturnjačku javnost je pozvao da "odlučnije krene u bojkotiranje i suprotstavljanje fašizaciji kulture s obzirom na povijest aktualnog ministra kulture".

Hina