HSUIR: Izložba fotografa s invaliditetom 'Svijet kroz moj objektiv' povodom Dana invalida rada

Suradnja URIHO-a i HSUIR-a razvijala se s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života za invalide rada i ostale osobe s invaliditetom

Josip Petrač, predsjednik HSUIR-a

Hrvatski savez udruga invalida rada povodom Nacionalnog dana invalida rada 21. ožujka u svome prostoru (Hrgovići 47, Zagreb) u ponedjeljak u 10 sati otvara 21. izložbu po redu.

Ovaj put imat ćemo priliku vidjeti skupnu izložbu fotografija pod nazivom 'Svijet kroz moj objektiv'. Postavljene fotografije djela su profesionalnih i amaterskih fotografa s invaliditetom. Isti postav fotografija prvi put je izložen u galeriji Sunce u organizaciji In Portala i ustanove URIHO. Tijekom 2015. godine In Portal je na svojim stranicama pokrenuo rubriku 'Svijet kroz moj objektiv' te tako okupio mnogobrojne fotografe iz Hrvatske i regije, a najbolje fotografije odabrane odlukom povjerenstva sastavljenog od djelatnika In Portala  postale su postav izložbe.

U želji da postav fotografija nastavi biti izložen u javnosti i svjedoči o bezgraničnosti talenta osoba s invaliditetom odlučili smo ih ove godine postaviti u našem prostoru. Tijekom dugogodišnjeg djelovanja dviju organizacija, URIHO-a i HSUIR-a, razvijala se međusobna suradnja s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života za invalide rada i ostale osobe s invaliditetom. Ova izložba potvrda je značaj zajedničke suradnje jer zajedničkim snagama ustrajavamo na provođenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba s invaliditetom kako bi se osobama s invaliditetom omogućilo ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.

Tema Okruglog stola je 'Prevencija nastanka invaliditeta', a sudjelovat će predstavnici ministarstava, zavoda, krovnih saveza udruga osoba s invaliditetom i temeljne udruge HSUIR-a.

Misao vodilja obilježavanja Nacionalnog dana invalida rada Hrvatske je da naše temeljne udruge na svom području djelovanja i provođenja programskih aktivnosti i socijalnih programa ostvare potrebnu razinu komunikacije sa svojim sugrađanima, promoviraju prava osoba s invaliditetom i podižu nivo javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada, borbi protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema osobama s invaliditetom na svim područjima života.

Josip Petrač, predsjednik HSUIR-a

 

Povezane vijesti