Ministarstvo kulture: Nije istina da oduzimamo sredstva neprofitnim medijima

S obzirom da je program "Razvoj medija zajednice“ kompleksniji od ostalih programa koje priprema Ministarstvo kulture, predviđeno je da se Poziv za taj program objavi u 2017. godini

 

Ministarstvo kulture demantira medijske napise kako ministar dr. sc. Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima novac iz EU fondova.

Ministarstvo kulture priprema Pozive za više programa u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te je sukladno pripremljenosti i kompleksnosti programa izrađen indikativni godišnji plan.

S obzirom da je program "Razvoj medija zajednice“ kompleksniji od ostalih programa koje priprema Ministarstvo kulture, predviđeno je da se Poziv za taj program objavi u 2017. godini. Napominjemo da Indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga sadrži indikativni popis poziva na dostavu projektnih prijedloga i rokova poznatih u trenutku izrade plana te je podložan izmjenama i dopunama sukladno dinamici poslovnih procesa uključenih institucija.

Slijedom navedenog Ministarstvo kulture planira objaviti poziv na dostavu projektnih prijedloga za program "Razvoj medija zajednice“ u 2017. godini na indikativni iznos financijske omotnice od 30.600.000 kuna.

Ministarstvo kulture