Na natječaj za novog ravnatelja Komedije pristigle tri prijave

Na natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije pristigle su ukupno tri prijave, a Kazališno vijeće odluku o tome tko će biti nasljednik Nike Pavlovića donijet će u zakonskom roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava

Kako se ističe u priopćenju Kazališta Komedije, na natječaj su do isteka roka u petak 3. lipnja pristigle tri prijave, a kandidati su glumac toga kazališta i trenutni vršitelj dužnosti ravnatelja GK Komedije Adam Končić, glumac Komedije Damir Lončar, te talijanski kazališni redatelj Luca Cortina.

Kazališno vijeće dužno je završiti proceduru donošenja prijedloga za imenovanje ravnatelja u zakonskom roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, što će biti ispoštovano, stoji u priopćenju.

Nakon što pročita obrazloženja kandidatura i programe kandidata, te provede razgovore s istima, Kazališno vijeće Komedije, koje čine Ivica Prlender kao predsjednik, te Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Krešimir Batinić i Ronald Žlabur kao članovi, dostavit će prijedlog za imenovanje ravnatelja Gradskoj skupštini Grada Zagreba, koja donosi odluku o imenovanju ravnatelja. Prema navedenom roku, to bi trebalo biti sredinom srpnja.

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović razriješen je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s te dužnosti nakon što Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan. Kao v.d. ravnatelj postavljen je Adam Končić, te je raspisan natječaj za imenovanje novoga ravnatelja toga teatra na zagrebačkom Kaptolu.

Hina