Ljeto na Bundeku: Tamara Obrovac koncertom otvara Ljetnu pozornicu

Posjetitelji Bundeka na najljepšoj će pozornici Novog Zagreba imati priliku slušati i Cubismo, Jazz ansambl HRT-a te Kvatret Maskara koji će svima pružiti nezaboravnu večer fada

 

Zagreb je postao vodeća turistička destinacija Hrvatske, a kako bi svi koji ljeto odluče provesti u metropoli imali nezaboravno iskustvo - Grad Zagreb pobrinuo se za nikad bogatiju kulturnu ponudu. Tako će već od četvrtka 7. srpnja, na svoje doći i obožavatelji programa Ljeto na Bundeku!

Za dobru zabavu s druge strane Save pobinut će se brojni izvođači od 7. od 13. srpnja. Publika će tako u četvrtak 7. srpnja moći uživati uz zvuke aktualnog albuma Tamare Obrovac Transhistria ensemblea – 'Canto Amorosa' koji trenutno promoviraju na koncertima diljem regije. 'Canto Amoroso' oduševio je i kinesku delegaciju, a sjajne kritike stižu ne samo iz Hrvatske nego iz cijelog svijeta. Album je snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istromletačkom i istrorumunjskom.

Posjetitelji Bundeka na najljepšoj će pozornici Novog Zagreba imati priliku slušati i Cubismo, Jazz ansambl HRT-a te Kvatret Maskara koji će svima pružiti nezaboravnu večer fada, dok će manifestaciju zatvoriti vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe - Mariachi Los Caballeros.

Koncerti na Bundeku dio su niza manifestacija koje se održavaju u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL – od Novog Zagreba do Gornjeg grada.

Ana Končar