Učilište IDEM: Budite značajna karika u inkluziji djece s teškoćama u razvoju i postanite pomoćnik u nastavi

Uloga pomoćnika u nastavi ključna je sastavnica u izgradnji inkluzivnog društva i okruženja pogodnog za socijalizaciju djeteta s teškoćama

 

Učilište IDEM u kolovozu 2016. godine započinje s novom grupom Programa osposobljavanja za poslove pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.
Učilište za obrazovanje odraslih IDEM, obzirom na veliku potrebu i interes za zanimanjem pomoćnika u nastavi, otvara prijave za popunjavanje nove grupe polaznika Programa osposobljavanja, a prijave se primaju do 31. srpnja  2016. godine.

Za sva dodatna pitanja i informacije, obratite se e-mailom na uciliste.idem1@gmail.com ili na broj mobitela: 099/269 8494.

Pomoćnik u nastavi postaje sve traženije zanimanje na području Republike Hrvatske. Uloga pomoćnika u nastavi ključna je sastavnica u izgradnji inkluzivnog društva i okruženja pogodnog za socijalizaciju djeteta s teškoćama, a od osobe zahtijeva osjetljivost prema pitanjima inkluzije i senzibilnost za rad s djecom s teškoćama, ali i spremnost na stalno učenje i podizanje kompetencija.

Važnost uloge pomoćnika u nastavi prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje i ove školske godine financira zapošljavanje asistenata na području cijele države.
Budite i vi značajna karika u stvaranju inkluzivnog društva i omogućite djeci s teškoćama ravnopravno sudjelovanje u procesu odgoja i obrazovanja - postanite pomoćnik u nastavi!

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti