Banja Luka: Filmski festival o osobama s invaliditetom

U organizaciji humanitarne udruge "Partner" u Banja Luci se u četvrtak, 29. rujna održava šesti filmski festival o osobama s invaliditetom

 

Na festivalu će biti prikazano 13 filmova iz različitih krajeva svijeta. Kako je priopćio organizator, filmovima, koji će se biti prikazani na festivalu, ukazuje se na različite probleme osoba s invaliditetom, na njihove mogućnosti i sposobnosti, te obrađuju različite teme koje se tiču osoba sa različitim oblicima invaliditeta.

"Cilj nam je da društvo osobe s invaliditetom prihvati kao ravnopravne članove, a to baš i nije izvodljivo ako ćemo uvijek isticati samo naše probleme. Filmska umjetnost je jedan od načina da se mijenja svijest o osobama s invaliditetom kako društva prema ovim osobama, tako i samih osoba sa invaliditetom - navodi se u priopćenju iz "Partnera".

Naglašava se internacionalna dimenzija festivala jer se prikazuju filmovi iz cijelog svijeta: Meksika, Kanade, Španjolske, Francuske, Portugala, Irana, Grčke, Slovačke, Srbije i BiH. Novina ovogodišnjeg festivala je to što će biti održana i debata o temi "Utjecaj filma i medija na položaj osoba s invaliditetom u društvu", a dodatna aktivnost bit će izložba fotografija sa prethodnih filmskih manifestacija.

 

In Portal