Tekstopisci u poeziji: Mirela Priselac Remi iz Elementala ugostit će Aljošu Šerića iz Pavela

Aljoša dolazi u goste kod Remi kako bi popričali o njegovim stihovima, šansonjerskom zvuku i poeziji iz pera emotivnog indi(go) poete

Aljoša Šerić

Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental i HDS ZAMP nastavljaju novu sezonu kulturno-glazbene tribine TUP! - Tekstopisci u poeziji, u utorak, 25. listopada, u zagrebačkom klubu Katran, uz gostovanje kantautora i osnivača grupe Pavel, Aljoše Šerića.

Jedan od najoriginalnijih tekstopisaca i autora "zagrebačke škole", nakon plodne karijere s Ramirezom i fenomenalno uspješnog Pavela, Aljoša dolazi u goste kod Remi kako bi popričali o njegovim stihovima, šansonjerskom zvuku i poeziji iz pera emotivnog, indi(go) poete. Kroz razgovor će se dotaknuti njegovih zapisa o ljubavi, prolaznosti i emotivnosti u ovo vrijeme emotivne distanciranosti digitalnog doba, otkriti što Aljoša traži u odvjetničkim spisima, a što u pjesničkim zapisima i na kraju detektirati je li zaista ljubav "zakon". A tko je za takvo što bolji od pjesnika s odvjetničkom praksom?!

Poslije razgovora, kako to biva na TUP!-u, Remi će uzeti jednu od Aljošinih pjesama i uz pomoć multiinstrumentaliste Saše Miočića i mladog bubnjara Marija Klarića, okrenuti je u nekom posve novom smjeru. Do sada smo imali prilike neke od najvećih hrvatskih hitova čuti u novim izdanjima ("Nebo" Damira Urbana u bluesu, "Ovo mi je škola" Gibonnija u rag-time jazzu) pa ne sumnjamo da nas i ovaj put čeka uzbudljiva glazbena interpretacija!

Vidimo se 25. listopada u 20 sati, u Shock Show Industryju (D. Katran) u dvorani Lex 5Reković na još jednom glazbeno-književnom susretu TUP! – Tekstopisci u poeziji.

HDS ZAMP