Ante Raos: Knjiga poezije 'Ostavi trag' koja gađa ravno u srce

"Neka te po tragu prepoznaju, neka te pamte po tragu, neka se tvojim tragovima nadahnjuju. Samo ćeš po tragu koji ostavljaš ostati vječno prisutan", kaže kolumnist In Portala

 

U četvrtak, 27. listopada, u Narodnoj knjižnici u Pločama s početkom u 19 sati Ante Raos će predstaviti svoju zbirku pjesama pod nazivom “Ostavi trag”.

Ante Raos rođen je 3. travnja u Medovu Docu, Imotski. Završio je srednju školu građevinski smijer. Skokom u more 1983. Godine živi izazov invalidnosti, čime počinje njegova aktivna uloga u društveno odgovornom životu kroz razne humanitarne aktivnosti i događanja. Svoj rad je usmjerio najviše u pravcu poštivanja osoba sa različitim izazovima invaliditeta kao ravnopravnih članova zajednice. Od 2006. Godine na čelu je novo osnovane Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i od 2007. Upravitelj je zaklade Kap za slap.

Ova treća Antina zbirka zajedno s prethodnima, naslovljenima 'Slap dobrote' i 'Predgrađe vječnosti', nosi znakovitu poruku – u predgrađu vječnosti slapom dobrote ostavi trag! Opterećeni svakodnevnim brigama često zaboravljamo zbog čega smo ovdje, čemu se nadamo, za koga živimo. Ante nas podsjeća i toplo opominje – ostavi trag.

"Kao zahvalu svima koji su ovim stazama kročili prije tebe – ostavi trag. Kao znak da si na pravome putu te da si spremno prihvatio dar života – ostavi trag. Kao ostavštinu svima koji će ovuda jednoga dana hoditi – ostavi trag. Neka te po tragu prepoznaju, neka te pamte po tragu, neka se tvojim tragovima nadahnjuju. Samo ćeš po tragu koji ostavljaš ostati vječno prisutan", kaže Ante.

Široj je javnosti poznat i kao kolumnist In Portala. U svojoj kolumni 'Pogled iz kolica Ante Raosa' glas je i savjest osoba s invaliditetom za čija se prava već godinama beskompromisno bori.

likemetkovic.hr / In Portal

 

Povezane vijesti