IMRC Kolektiv: Predstava 'Nukleon' kao primjer plesačke interakcije osoba sa i bez invaliditeta

Kolektiv se sastoji od osoba sa i bez invaliditeta, plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze iz različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava

 

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta – IMRC organizira predstavu 'Nukleon', 18. i 19. studenog u 20 sati, Zagrebački plesni centar, Ilica 10.

'Nukleon' je cjelovečernja predstava nastala u suradnji IMRC kolektiva i Aleksandre Janeve Imfeld. Koreografski predjeli koje plesači stvaraju, posljedica su kolektivnog autorstva i razrade specifičnog sistema plesačke interakcije, nastalog iz svakog pojedinog tijela i osobnog interesa. Sadržajno, Nukleon se smješta u prostoriju u kome se odvila rođendanska zabava, a čija, možemo tek naslutiti. Napuštena zabava, prazni DJ-pult i zaboravljena odjeća, preuzeti od novih aktera postaju mjestom dinamičkih sudara i emocionalnih eksplozija.
IMRC kolektiv promiče ideju da ples i pokret nisu uvjetovani određenom tjelesnom datošću, već da tjelesni izraz, iskustvo zajedničkog plesnog kretanja, kao i istraživanje izvedbenih potencijala pokreta i plesa, pripada svima. Kolektiv se sastoji od osoba sa i bez invaliditeta, plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze iz različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava. Zajedničkim radom žele produbiti svoje razumijevanje suštine kretanja, izvedbe i komunikativnosti plesa.

IMRC je financijski podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za sport, obrazovanje i kulturu Grada Zagreba.

Tehničko vodstvo: Duško Rihtermoc i Saša Obad Zahvala: Marin Živković.
Produkcija: Amela Pašalić za IMRC/HiPP.
Izvedba: Josipa Lukinović, Helvecia Tomić, Irma Unušić, Iva Nerina Sibila, Leon Goličnik, Nikola Orešković.

Božica Ravlić

Foto: Krunoslav Marinac

 

Povezane vijesti