Svečanim koncertom 2Cellos i Zagrebačka filharmonija prikupili novac za Centar 'Vinko Bek'

Građani će i dalje moći pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima Centra Vinko Bek, donirajući 5 kuna po pozivu na broj 060 9004

 

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je svečani koncert violončelističkog dvojca 2Cellos, pijanistice Mije Pečnik i djevojačkog zbora Zvjezdice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom. Koncert je održan u sklopu humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem, kojom se prikupljaju sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'.

Organizator akcije je Rotary Klub Zagreb 1242, a u sklopu kocerta bio je organiziran i call centar s mnogobrojnim poznatim licima hrvatske javne scene poput Milana Bandića, Blage Markote, Nade Murganić, Zvonka Milasa, Sandre Perković, Aleksandre Dojčinović, Saše Lozara, Tomislava Svetine, Mirka Bocha, Anke Mrak Tartaš, Gordana Kožulja, Darka Tipurića, Marije Borić, Vanje Halilović, Davora Tomškovića i mnogih drugih koji su na ovaj način dali svoju velikodušnu potporu akciji. Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pravo iznenađenje slušateljima bili su nastupi baritona Leona Košavića i Damira Kedže.

"Ponosni smo i sretni što smo organizacijom humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem mogli pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima Centra Vinko Bek u ostvarivanju bolje kvalitete života. Hvala svim građanima koji su nam svojim pozivima pomogli prikupiti više od 100 000 kuna koje će biti uložene za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije koji će znatno olakšati školovanje slijepih i slabodivnih osoba,“ riječi su Tomislava Svetine, predsjednika Rotary Kluba Zagreb 1242.

Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, istaknuo je da se Filharmonija uvijek rado uključuje u akcije humanitarnog karaktera. "Veseli nas da sve ono što radimo, našu profesiju i glazbu, možemo staviti u službu pomaganja drugima. Pokaži ljubav - gledaj srcem potiče nas da pomognemo onima koji uistinu gledaju samo srcem i da im omogućimo da se bolje prilagode svijetu u kojem živimo.“

Akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem i dalje se nastavlja, a pozivom na broj 060 9004 građani će do 15. veljače moći pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima Centra Vinko Bek, donirajući 5 kuna po pozivu.

Lucija Kosor 

 

Povezane vijesti