Kino Europa: Najveća simultana projekcija na svijetu

Treće izdanje pionirskog 'live' programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, ove će godine povezati 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela do Singapura i Sarajeva

 

Zagrebačko kino Europa će se u petak, 27. siječnja, prvi put pridružiti sudionicima najveće simultane festivalske projekcije na svijetu, koja će putem streaminga s festivala u Rotterdamu prikazati film "Mister Universo" redateljskog tandema Tizze Covi i Rainera Frimmela.

Treće izdanje pionirskog 'live' programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, ove će godine povezati 45 kinoprikazivača, od Nizozemske, Milana i Basela do Singapura i Sarajeva.

Nakon projekcije publika će se putem streaminga i društvenih mreža diljem svijeta moći uključiti u razgovor s redateljicom i redateljem filma, koji će biti u Rotterdamu, koristeći hashtag #livecinema na Twitteru, Facebooku ili Whatsapp aplikaciji.

Film "Mister Universo" prati pustolovinu krotitelja lavova u jednom talijanskom cirkusu koji se, nakon što izgubi svoj talisman, krene na putovanje za novim izvorom sreće, na kojem susreće nekoć bliske ljude iz prošlosti.

Dobitnik nagrada FIPRESCI i Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Locarnu u spoju dokumentarnih elemenata i fikcije donosi nježnu i optimističnu priču za sve generacije, priču koja slavi pripadnost neobičnom i često nevidljivom svijetu na društvenoj margini čiji se zakoni mjere iskrenošću i humanošću, napominje se u najavi kina Europa.

To zagrebačko kino u projektu sudjeluje zahvaljujući suradnji Filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najposjećenijih međunarodnih filmskih festivala koji se upravo održava, te Zagreb Film Festivala.

Hina