Željko Budimir Keko: Radost života kroz objektiv majstora fotografije s invaliditetom

"Izložene fotografije nastale su tijekom inkluzivnih radionica uz podršku UNICEF-a, s namjerom da slikom daju 'glas za djecu', kao i da budu glas djece", kaže Keko

 

Klub mladih Split poziva na otvorenje izložbe fotografija Željka Budimira Keke 'Radost života', 9. veljače u 20 sati, u njihovu prostoru Ruđera Boškovića 20/II.

'Radost života' naziv je izložbe fotografija, nastale u selu Lug kod Modriče tokom inkluzivnih radionica UNICEF-a kroz koju Željko Budimir, poznatiji kao Keko, prikazuje život romske djece u BiH. 

"Izložene fotografije nastale su tijekom inkluzivnih radionica uz podršku UNICEF-a, s namjerom da slikom daju 'glas za djecu', kao i da budu glas djece", kaže Željko Budimir Keko.
Željko Budimir Keko rođen je 1972. godine u Trebinju, BiH. Zaljubljenik je u fotografiju već dugi niz godina, a profesionalno se fotografiranjem bavi od 2008. godine. Fotografiranju pristupa iz ugla promatrača, strastveno bilježeći svijet oko sebe. Njegov jedinstven i prepoznatljiv stil razvio se iz širokog spektra interesa i neutažive gladi za znanjem i otkrivanjem uvijek novih lica, situacija i scena.

 

Poseban interes iskazuje za portretnu fotografiju, a njegova omiljena tema je ulična fotografija. Godine 2014. osnovao je udrugu Klub prijatelja fotografije Kontrast. Od 2013. godine do danas profesionalno je angažiran kao instruktor fotografije u sklopu projekata 'Govorimo o mogućnostima' za UNICEF BiH, gdje mu se dodjeljuje i priznanje Šampion inkluzije 2015. godine. Od 2010. godine predstavlja se sa svojim radovima na više od deset izložbi u zemlji i inozemstvu (Trebinje, Sarajevo, Vela Luka, Geteborg, Miami) . Trenutno živi i stvara na relaciji Trebinje – Dubrovnik - Vela Luka.

Ulaz na izložbu je slobodan, a fotografije možete pogledati do 16. veljače 2017.

Božica Ravlić