Madeline Stuart: Prvi modni brend modela i dizajnerice s Down sindromom

Ime brenda, 21 razlog zašto, inspirirano je Madelineom željom za inkluzivnošću u svijetu mode i ponosom koji ona osjeća prema svom 21. kromosomu

 

Kada je Madeline Stuart prvi put prošetala modnom pistom na New York Fashion Weeku 2015. godine, odmah je dospjela na naslovnice kao prvi profesionalni odraslih model s Down sindromom, o čemu smo već pisali i na In Portalu.

Sada, dvije godine kasnije, 20-godišnja Australka Madeline pokrenula je svoj vlastiti modni brand.

Kako prenosi Independent, u pokušaju da dodatno promijeni percepciju osoba s invaliditetom, vratila se u nedjelju na New York Fashion Week sa svojim novim brandom, 21 Reasons Why (21 razlog zašto) by Madeline Stuart.

Noseći tajice s plavim uzorkom, model i dizajnerica započela je show na Art Hearts Fashion modnoj pisti, gdje joj se pridružilo i nekoliko drugih međunarodnih dizajnera koji su izlagali svoje nove kolekcije.

Zbirka, inspirirana njezinim vlastitim svakodnevnim stilom, suvremeni je pogled na trendovski stil s kratkim suknjama, topovima i majicama, te će se prodavati isključivo online.

Ime branda, 21 razlog zašto, inspirirano je Madelineom željom za inkluzivnošću u svijetu mode i ponosom koji ona osjeća prema svom 21. kromosomu.

To, međutim, neće biti posljednji Madelinein izlazak na pistu.

Prije nego se vrati u Australiju iduće godine, Madeline će prošetati pistom u brojnim dizajnerskim izložbama, uključujući PromGirl i Norish Kareem.

Damir Fatušić