Nacionalna i sveučilišna knjižnica: Četvrt stoljeća Hrvatskoga muzikološkog društva

U svojoj redovitoj djelatnosti Društvo se među ostalim bavi izdavanjem muzikoloških izdanja, uključujući časopise i knjige

 

Povodom obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatskoga muzikološkog društva, danas u 12 sati otvara se izložba izdanja HMD-a u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pozdravnu riječ imat će Tatijana Petrić, glavna ravnateljica NCK-a, a uvodnu riječ Stanislav Tuksar, predsjednik HMD-a.

"Hrvatsko muzikološko društvo je osnovano 1992. godine kao znanstvena i stručna udruga građana. Okuplja muzikologe i stručnjake iz srodnih disciplina koji se bave istraživanjem i radom na području muzikologije. U svojoj redovitoj djelatnosti Društvo se bavi izdavanjem muzikoloških izdanja, uključujući časopise, knjige i note, organizacijom stručnih i znanstvenih predavanja, organizacijom domaćih i međunarodnih muzikoloških simpozija, podupiranjem i organizacijom muzikološkog rada", ističu iz Knjižnice.

U glazbenom programu sudjelovat će Luka Lovreković na gitari i Lana Marenić, sopran. Izvest će djela Ivana Padovca, hrvatskog gitariste i skladatelja iz 19. stoljeća, i to: Poloneza u A-duru za gitaru solo, B. A:10, te Die Einsame za sopran i gitaru, op. 60 (b).

Izložbu su organizirali Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Hrvatsko muzikološko društvo, a bit će otvorena do 8. ožujka 2017. godine.

Klaudija Klanjčić