Lisinski: Humanitarni koncert Hrvatskog orkestra harfi za Dnevnu bolnicu za poremećaje prehrane

Od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj boluje više od 40.000 osoba

Dr. Hrvoje Handl, voditelj Dnevne bolnice za poremećaje prehrane i mr. sc. Jelena Balabanić Mavrović iz Centra BEA

Humanitarni koncert Hrvatskog orkestra harfi 'Tisuću žica', koji organizira Klub Zonte International, uz potporu Centra za poremećaje hranjenja BEA iz Zagreba, održat će se 5. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u dva termina – s početkom u 17.30 i 20 sati.

Na koncertu će nastupiti 25 harfista iz Hrvatske i okolnih zemalja, a izvodit će klasične i suvremene melodije. Posebna gošća koncerta je violončelistica Ana Rucner, a umjetnička direktorica orkestra je Marija Mlinar.

Prihod od ulaznica namijenjen je radu Dnevne bolnice za poremećaje prehrane u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u zagrebačkom Jankomiru, jedinoj dnevnoj bolnici za liječenje oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj.

Od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj boluje više od 40.000 osoba, većinom djevojčica i mladih žena u dobi od 12 do 30 godina. Liječenje ovih mentalnih poremećaja s najvišom smrtnosti među adolescenticama dugotrajno je i zahtijeva ulaganja u dodatne terapije i edukaciju stručnjaka.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti