Dobra vijest: Nova serija u kojoj je glavni lik osoba s invaliditetom

Jednosatna drama The Good Doctor prati Shauna Murphyja, mladog kirurga s autizmom i savantnim sindromom, koji je ostavio tihi život na selu kako bi radio u prestižnoj bolnici

ABC će ove jeseni u udarnom terminu predstaviti dramu u kojoj glavni lik pati od poremećaja iz autističnog spektra.

Jednosatna drama The Good Doctor (Dobri liječnik, nap. a.) prati Shauna Murphyja, mladog kirurga, autističnog savanta, koji je ostavio tihi život na selu kako bi radio u prestižnoj bolnici.

"Sam na svijetu i bez mogućnosti da se na osobnoj razini poveže s ljudima oko sebe, Shaun koristi svoje izvanredne medicinske vještine kako bi spasio živote i poljuljao skepticizam svojih kolega", kažu iz ABC-a.

The Good Doctor je jedna od nekoliko novih serija koje su mreže ovog tjedna najavile za sezonu 2017./2018., na godišnjem okupljanju na kojem dužnosnici televizijskih kuća pripremaju oglašivače za njihove nadolazeće emisije.

Osim The Good Doctora, ABC je također najavio niz novih serija, među ostalima priču o mađioničaru koji radi s FBI-jem, zatim seriju o televizijskom producentu čija kći nestane, te priču o paru čiji brak ponovno rasplamsa razvod.

"Usredotočili smo se na neke od univerzalnih tema koje nas ujedinjuju – uzbudljive priče, relevantne drame i, naravno, puno smijeha. Naš cilj je da se usredotočimo na jedinstvena gledišta kreatora naših serija, ali da napravimo serije koje će privući široku publiku", rekao je Channing Dungey, predsjednik ABC Entertainmente, a prenosi Disability Scoop.

The Good Doctor će početi s emitiranjem ove jeseni, rekli su iz ABC-a, premda još nije objavljen točan datum premijere.

 

Tekst: Damir Fatušić