USKA: Karlovačkoj udruzi slijepih odobren program 'Videći pratitelj' u sklopu ESF-a

U sklopu ovog dvogodišnjeg programa USKA će osigurati videćeg pratitelja za svoje članove, dakle slijepe osobe, te im učiniti pristupačnijim usluge iz svih segmenata življenja

 

Udruga slijepih USKA  planira nova zapošljavanja u sklopu ESF dvogodošenjeg programa Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom  pod nazivom 'Videći pratitelj Udruge slijepih USKA' u  vrijednosti 395.480 kuna, čime doprinosi ekonomskom razvoju Grada Karlovca i doprinosi zajednici pružanjem usluge videćeg pratitelja za slijepe osobe.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničko tijelo razine 1, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom',  financiranog u okviru ESF-a (Europskog socjalnog fonda), donijelo je odluku o financiranju dvogodišnjeg programa kojeg će provoditi USKA.

"U sklopu ovog dvogodišnjeg programa USKA će osigurati videćeg pratitelja za svoje članove, dakle slijepe osobe, te im učiniti pristupačnijim usluge iz svih segmenata življenja. Slijepe će osobe imati osiguranog videćeg pratitelja za rješavanje potreba iz područja zdravstva i socijalne skrbi, odlazak na kulturno umjetnička događanja, sportsko rekreativne aktivnosti, susrete, manifestacije, kupnju, nabavku namirnica, plaćanje računa i slično.

U pripremi ovog programa Udruga slijepih USKA imala je pomoć Hrvatskog saveza slijepih te se ovim putem zahvaljujemo Lovorki Horvačić, voditeljici programa i projekata Hrvatskog saveza slijepih, na savjetodavnoj i tehničkoj pomoći u pripremi projektnog prijedloga.

Također zahvaljujemo i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Uredu za financiranje i ugovaranje projekata EU, kao Posredničkom tijelu razine 2, na savjetodavnoj i tehničkoj pomoći", izjavio je predsjednik udruge Mirsad Bećirović.

R. R. Naglić

 

Povezane vijesti