Park Tuškanac: Interaktivni glazbeni festival 'Biljke i svirke'

Posjetitelji će i ovoga puta, okruženi prirodom i u ležernoj atmosferi, u večernjim satima moći uživati u poznatim klasičnim, jazz i rock skladbama

 

Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, interaktivni glazbeni festival 'Biljke i svirke' ove će godine, od 29. lipnja do 2. srpnja, u malu glazbenu oazu pretvoriti još jednu predivnu gradsku lokaciju – park Tuškanac.

'Biljke i svirke' tako će ponovno u neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom ugostiti klavire, violine, gitare, trube, harfe, marimbe, vibrafone i saksofone koji će nekoliko dana za redom svirati biljkama i slučajnim ili namjernim prolaznicima.

Posjetitelji ovog drugog po redu interaktivnog glazbenog festivala i ovoga će puta, okruženi prirodom i u ležernoj atmosferi, u večernjim satima moći uživati u poznatim klasičnim, jazz i rock skladbama ili pak tijekom dana odvažno sami zasvirati pred publikom.

"Park Tuškanac idealna je lokacija za 'Biljke i svirke' s obzirom na to da će netaknuta šuma i predivan glazbeni paviljon u duhu kasne romantike 19. stoljeća u samom centru grada zasigurno djelovati inspirativno na sve posjetitelje i glazbenike", izjavila je organizatorica Ivana Gladović.

Ovogodišnje izdanje predstavit će novi program pod nazivom 'Obiteljski doručak na Tuškancu' kojeg će popratiti dječji orkestri. Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje.

Božica Ravlić