Muzej prekinutih veza: Umjetnost koja će vam dopustiti da uronite u osjećaje potpunih stranaca

Projekt 'Love Letters' kombinira dijeljenje privatnih uspomena, izlaganje javnih povijesti i sudjelovanje publike u pričanju ove velike ljubavne priče


 

U zagrebačkom Muzeju prekinutih veza 17. i 18. srpnja gostuje umjetnica Yiota Demetriou s instalacijom napravljenom od 200 ljubavnih pisama iz cijelog svijeta i performansom 'Love Letters' koji publici omogućuje da uroni u osjećaje potpunih stranaca, ali i da napišu vlastito anonimno pismo voljenoj osobi.

Projekt 'Love Letters', prema riječima autorica, kombinira dijeljenje privatnih uspomena, izlaganje javnih povijesti i sudjelovanje publike u pričanju ove velike ljubavne priče. Kako to točno izgleda može se vidjeti u Muzeju prekinutih veza gdje će 17. i 18. srpnja biti izložena instalacija Yiote Demetriou, sastavljena od 200 intimnih pisama ljudi iz čitavog svijeta. Umjetnica će, osim toga, oba dana, od 19 do 20 sati održati i performans.

Posjetitelji su pozvani da i sami napišu svoje anonimno pismo koje će postati dio kolekcije i nastaviti putovati svijetom.

A. Blažinović