Lucija Brešković osvojila srebrnu medalju

„Dugo razdoblje nenastupanja očito je ostavilo traga na moj današnji nastup, jednom svojom nesmotrenošću doživjela sam poraz od Ruskinje, no sve sam nadoknadila protiv Engleskinje Natali Greenhough. Na natjecanje sam došla po zlato, ali i sa srebrom moram biti zadovoljna“, rekla je Lucija Brešković

 

U Britanskom sveučilišnom gradu Walsallu nedaleko od Birminghama održalo se 1. do 7. kolovoza Europsko IBSA prvenstvo u judu za slijepe i slabovidne. U petak je hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković osvojila srebernu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Nova europska prvakinja je Ruskinja Olga Zabrodaskaya a bronca je pripala Engleskinji Natali Greenhough.

Moje posljednje natjecanje bilo je u rujnu prošle godine u Riu. Ovo dugo razdoblje nenastupanja očito je ostavilo traga na moj današnji nastup. Ruskinju Olgu Zabrodaskayu redovito sam dobivala ali sam jednom svojom nesmotrenošću doživjela poraz. No,sve sam to nadoknadila protiv Engleskinje Natali Greenhough koju sam uvjerljivo dobila iponom day. Na ovo natjecanje došla sam po zlato, ali i sa srebrom moram biti zadovoljna, izjavila je Lucija Brešković.

 

Tekst: Anita Blažinović