Krijesnica: Humanitarna akcija za udrugu koja okuplja mališane oboljele od malignih bolesti

Krijesnica je osnovana 2000. godine za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a uz sve ostalo organizira i besplatan smještaj za roditelje oboljelih mališana koji nisu iz Zagreba

 

U nedjelju 27. kolovoza u 19 sati prigodnim glazbenim programom obilježava se vrhunac akcije 'Srce kornatsko' povodom 10. obljetnice kornatske tragedije. Diljem Hrvatske puštat će se lampioni i baloni. Sav prihod od kupnje lampiona/balona namijenjen je provođenju rehabilitacijskih programa udruge Krijesnica.
Baloni će se puštati na Zrinjevcu, a vaučere za balone po simboličnoj donaciji od 10 kuna moguće je preuzeti u subotu i nedjelju na štandovima koji će se nalaziti na sljedećim lokacijama: Maksimir, Jarun, Bundek, Glavni kolodvor, Cvijetni trg, Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića, te u nedjelju na samom događaju.

Udruga Krijesnica osnovana je 2000. godine za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Krijesnica organizira besplatan smještaj u dva stana za roditelje oboljele djece koja nisu iz Zagreba. Jednom mjesečno u Krijesnici se održavaju nutricionističke radionice i predavanja. U zadnjih 15 godina Krijesnica je pomogla više od tisuću obitelji suočenih s malignim bolestima. Posredovanjem Krijesnice omogućene su određene povlastice za roditelje oboljele djece. Krijesnica organizira individualne i grupne psihoterapije roditeljima djece koja su u liječenju.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti