Grad Zagreb: Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja uživajte u vegetarijanskom pikniku na Bundeku

Kao i prethodnih godina, organizator Grad Zagreb pobrinuo se za atraktivan glazbeni program u kojemu će nastupiti Luka Nižetić, ambasador kampanje 'Činčile su zakon' i borac za zaštitu životinja

 

Grad Zagreb već godinama organizira obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja uz Vege piknik na zagrebačkom Bundeku, a ovaj put piknik će biti upriličen u subotu 7. listopada od 10 do 18 sati.

Listopad se diljem svijeta obilježava kao mjesec vegetarijanstva, pa se i Međunarodni dan zaštite životinja vrlo prikladno smjestio u ovaj zeleni zeleni mjesec. Prijatelji životinja s ponosom se pridružuju obilježavanju ovoga dana organiziranjem Vege piknika u sklopu cjelodnevnog događanja na kojemu će se posjetiteljima predstaviti brojne udruge koje skrbe o životinjama, kao i restorani i štandovi sa zanimljivom i ukusnom veganskom ponudom. Uz postavljene suncobrane sa stolovima i klupama, s kojih će posjetitelji moći uz ukusnu vegansku hranu gledati cjelodnevni program i koncert, svima je zajamčen ugodan provod.
Kao i prethodnih godina, organizator Grad Zagreb pobrinuo se za atraktivan glazbeni program u kojemu će nastupiti Luka Nižetić, ambasador kampanje 'Činčile su zakon', a inače poznat i po javnom zalaganju za zaštitu životinja.

Anita Euschen, ambasadorica Međunarodnog dana zaštitite životinja, poručuje: "Brojni su načini da se aktivno zauzmemo za životinje: udomljavanjem napuštenih životinja umjesto kupnje, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanjem peticija, dijeljenjem letaka, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala i prelaskom na biljnu prehranu."

Smatra da Međunarodni dan zaštite životinja može svakome biti poticaj da učini što je više moguće za životinje svaki dan u godini. 

Bez obzira skrbite li za neku životinju ili ne, proslava Međunarodnog dana zaštite životinja prigoda je da se dobro provedete i zainteresirate za zaštitu životinja i zalaganje za njihova prava. Prijatelji životinja pozivaju sve da budu djelić obilježavanja ovoga međunarodnog dana kako bi zajedno promicali radost, suosjećanje te etičke, ekološke i druge prednosti suosjećajnog načina življenja i prehrane.
Božica Ravlić