Udruga Zamisli: Besplatne video radionice i za osobe s invaliditetom

"Kreativna si osoba? Želiš naučiti snimati kratke filmove? Želiš naučiti kako poslati jasnu i snažnu poruku putem videa?", stoji u pozivu Udruge Zamisli

 

Udruga Zamisli poziva na besplatne video radionice ponedjeljkom u 17 sati u prostorijama Blank_filmskog inkubatora koji će voditi edukaciju, a prva će započeti 16. listopada 2017. godine.

Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina. Prednost će imati nezaposlene osobe. Za prijavu je potrebno poslati osnovne osobne podatke (ime, prezime, dob, spol, status na tržištu rada) i kratko obrazložiti zašto želite pohađati edukaciju. Ako želite snimiti film o Udruzi Zamisli, prijavite se na e-mail adresu savjetovaliste@zamisli.hr, do petka 11. listopada 2017. u 12 sati.

U pozivu između ostalog stoji: “Kreativna si osoba? Želiš naučiti snimati kratke filmove? Želiš naučiti kako poslati jasnu i snažnu poruku putem videa? Prijavi se na besplatnu, video ekukaciju ‘Sup vol. 2: Udruge za sve’!"

Kako se pojašnjava, edukacija je namijenjena mladima u dobi od 18 do 30 godina, koji se prvi put susreću sa snimanjem i obradom materijala. Predmet snimanja će biti različite neprofitne organizacije, a polaznici edukacije će uz pomoć stručnjaka iz područja - tima Blank filmskog inkubatora, osmisliti, snimiti i montirati kratki video koji predstavlja izabranu organizaciju.

Polaznici i polaznice edukacije radit će u timovima (2-3 osobe) te će sudjelovati na šest međusobno povezanih radionica. Prva radionica 16. listopada u 17 sati sastojat će se od kratkog upoznavanja i podjele u timove. Kroz šest radionica će polaznici proći sljedeće teme:

- osnove komuniciranja putem medija (što čini jasnu poruku, primjeri dobre prakse)

- rad na vlastitom konceptu videa (rad u grupama)

- osnove snimanja, rukovanja opremom

- osnove montaže.

Termin snimanja organizacija birat će polaznici/ice u dogovoru s udruženjima koje će snimati, a oprema za snimanje je osigurana.

Edukacija će završiti svečanim prikazom kratkih filmova svim zainteresiranima. Također, isječci će biti objavljeni i na YouTube kanalu.

Edukativne video radionice organizira udruga Amazonas, a financira Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Kako se brojne osobe s invaliditetom, ponajviše amaterski, bave fotografijom i snimanjem video uradaka, vjerujemo da će ove radionice i njima biti od velike koristi.

Klaudija Klanjčić