Duo Umbra: Jedinstveni 'Koncert u mraku' povodom 70. obljetnice Udruge slijepih Zagreb

'Koncert u mraku' kratkoročni je izlet u svijet slijepih osoba koji nam pruža mogućnost potpune koncentracije na glazbu

 

Povodom obilježavanja 70 godina rada Udruge slijepih Zagreb i Međunarodnog dana bijelog štapa Duo Umbra upriličit će jedinstveni glazbeni doživljaj 'Koncert u mraku', u ponedjeljak, 16. listipada u 19,30 sati u zagrebačkoj Dvorani Vidra (Draškovićeva 80).

Violinistice Tara Horvat i Sabina Curti, članice Dua Umbra, izvele su nekoliko ovakvih koncerata u Njemačkoj i Italiji, a ovom prilikom darovat će neponovljiv doživljaj glazbe i našoj publici. 

Na koncertu će biti izvedena djela komorne glazbe. 'Koncert u mraku' jedinstven je doživljaj glazbe, lišene upravo onih osjetilnih podražaja koji ju nimalo ne definiraju niti obogaćuju. Taj kratkoročni izlet u svijet slijepih osoba pruža nam mogućnost potpune koncentracije na glazbu, a to znači i puno emocionalniji doživljaj glazbe i puno razumijevanje njezinog bogatstva.

Ulaz na koncert je slobodan.

Duo Umbra osnovale su violinistice Tara Horvat i Sabina Curti 2015. godine. Već na samom početku osvajaju stipendiju Yehudi Menuhin Live Music Now fondacije koja im organizira koncerte u Leipzigu i okolici. Uz konvencionalne koncerte, violinistice se odlučuju proširiti granice sviračkih mogućnosti sviranjem komorne glazbe u potpunom mraku, kako bi na taj način svojoj publici pružile nezaboravno iskustvo i intenzivan doživljaj glazbe. Koncerte u mraku održale su u Njemačkoj i Italiji, a ovo je prvi ovakav koncert u Hrvatskoj.

Marko Jurić